Om mig

Jag heter Marie-Louise Borglin-Gustafsson och är bildkonstnär och inspiratör. Jag arbetar mest med akrylmålningar och grafiska tryck. Vid 2000-talet   började jag satsa på konsten och lärde mig om olika uttrycksmedel inom grafikkonstens uttryck och med färg och pensel.   Att få arbeta med bildskapandet i nuet känns befriande och hälsosamt.

Jag har gått olika utbildningar för att främja den kreativa och konstnärliga sidan inom mig och det har blivit ett fördjupat intresse för grafiska tryck. All min kreativitet får jag ut i en konstgrafisk verkstad som jag har tillgång till och i min egna ateljé hemma pågår arbetet för det mesta. Där gillar jag att jobba med akryl och blandteknik. Min filosofi är att inte krångla till konsten, det ska vara lustfyllt och roligt! För livet är konst - konst är livet! Och där emellan vill jag vara.
 Förlängningen av konsten mynnade ut i att skriva och få använda mer ord. Bokstäver och kortare meningar har funnits med i bildskapandet i min blandteknik med akrylfärgen.
Sammanfattningsvis på några år nu har jag skrivit till skaraborgspoeternas dikantalogi som ges ut en gång per år. Utges i mellan febr och Mars. Där emellan har jag skrivit kortare berättelser som tryckts i bokform. Första boken heter " Vårdträdet berättar " efter den kom " Den falska nunnan " de är tryckta. På gång är den tredje boken som heter " Graace " och ligger klar för redigering. Ett projekt som kommit fram nu är något som legat i garderoben i tio år. Den boken har titeln " Villa de Rosa ".
 Graace boken är tryckt och klar december 2016.                                                                                                                                                                                                                                                                   2018 - 2024 års  utmaningar blir att åka till Vänersborgs konstgrafiska verkstad för tryckning av grafiska blad. Eget arbete hemmavid i atelje Pilebo med att skapa nya målningar, allt för kommande utställningar.