Inspirationskurs


Experimentera och prova olika tekniker. Aktiva konstelever. Konstnären Africa Coll gav oss många verktyg så att vi kunde göra våra egna målningar. En givande tvådagars kurs.  Göra bakgrunder och forma motiv på canvasduken. Det gick åt mycket energi.

Helgkurs i måleri


Experimentell abstrakt konst för konstnären Africa Coll. Uppgift ett var att göra en färgkarta av ett abstrakt kort. Uppgift två var att måla dess färger steg för steg i olika lager på en canvasduk. Fortsättning i morgon. Uppgift tre att utifrån den bakgrund man gjort förstärka och trycka eller rita dit linjer och former. Studera helheten på bilden. Fundera på placeringen av nästa steget på bilden.

Mera konst


Denna tavla är i storlek 40x30. Akrylfärg, akrylpenna på canvasduk.

Konsthistoria på bio


Filmen presenterade konstnärens liv. Det visades tavlor ifrån en utställning i England. The Fitzwilliam Museum i Cambridge. Degas var en av de inflytelserika franska konstnärerna i slutet av 1800-talet.

Onsdagsmåleri


Målningen är 30x20 i storlek. I  akrylfärg och struktur med papper har jag jobbat med här i detta motiv som blev en abstraktion.

Mitt fria broderi


Bakgrundstyget är linne. Har sedan använt svart och gul sytråd. Många stygn blev det på det lilla fåret.

Onsdagsmåleri på NBV


Den lilla bilden är 15x15 i storlek och den stora målningen är 60x50 i storlek. Båda bilderna är gjorda i en blandteknik med akrylfärg.

Sidor