Inspirationsmöten -2023 -2024 i Atelje Pilebo

Kreativt måleri/akryl,blandteknik​                    

       KONST ÄR LIVET-LIVET ÄR KONST
Kreativiteten kan ta många olika former och skapa bättre hälsa.  Jag inspirerar och det finns inga rätt och fel, endast personliga uttryck.
Måleriet har många möjligheter. Vi använder endast vattenbaserade färger. Det finns olika platser att måla på här. Inomhus eller i den stora trädgården som ligger intill skogen.
Inspiration kan man få genom att gå in i Galleriet (Galleri Pilebo) och titta och känna på en del av tavlorna som har struktur.
kommentarer på konstkurserna som varit:

Greta:  Det har varit lustfyllt och inspirerande på våra träffar.

Stina:  Intressant med ny teknik och att vi jobbade steg för steg för att komma fram till resultatet, en intressant tavla.

Maria:  Att konst och måla är så mycket olika tekniker och uttryck.

Svea:  Jag har fått lära mig grunderna i linjerna och färgblandning, jag behöver öva och öva.

Britt:  Jag har fått fram ideer som jag ej kände till att jag hade.

Karin:  Tillsammans visade vi våra tavlor på en utställning det var roligt. Det kan sporra andra att göra och jag kommer att fortsätta  antingen hemmavid eller så fortsätter jag hos Marie-Louise på hennes kurser när de startar igen.

 


Inspiration
 

  Akrylmålning med blandteknik är precis som det låter. Papper och annat material lägges i färgen där alltsammans torkar och bildar strukturen i målningen. Nästa lager är akrylfärgen igen o.s.v tills man känner sig nöjd med helheten.

Roligt och inte tillkrånglat. Tillsammans pratar vi om färger, former, strukturer. kompositioner. Uttrycken som kommer fram i bilderna.
Vissa hjälppunkter vid bildskapandet som vi jobbar efter är. Linjen, Formen, Färgen, Strukturen.
Helheten i bilden är viktigare än detaljerna.
Med grundfärgerna röd, blå, gul och sekundärfärgerna orange, grön, lila kommer man långt i målandet. Vitt och svart tillkommer också. 

 


Här en bild på återbruk( en gammal fotpall) som jag jobbat med,  i enkel form sandpapper, vit grundfärg, svart akrylfärg, sprayfärg och bokstavs-schabloner.